Gillis firar tillfrisknandet


Ett slut på veckan är det inte riktigt. Söndag är slutet på veckan. Men Fredag också. Så tycker Gillis i alla fall. Hon avrundar veckorna i två faser. Jobbfas och nöjesfas.
Ikväll är sonen ute ur huset och Gillis har bjudit över Carina och Maria. Lite vin och räkor bara. Gillis håller det simpelt. Hon minns att hon som liten petade ut de svarta ögonen på räkorna och åt. Det ska hon inte göra ikväll.

Ett recept för dagen är utlovat! Gillis agerar efter uttalande, och har hämtat inspiration av Per Morberg. Hon provlagade denna simpla rätt för en tid sedan och njöt till fullo. Munhålan var näst intill smickrad!

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser

700 gr ytterlår
2 st gula lökar
2 ägg
1 dl ströbröd
1 msk fransk senap
1 msk cognac
1 dl vispgrädde
salt
peppar
chilipulver

Gör så här

1. Finmal köttet. Hacka löken fint och sautera i pannan tills den mjuknar.

2. Lägg färsen i en skål och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med chilin, salt och peppar. Blanda färsen till en slät massa och forma till 2 cm tjocka och 12-15 cm runda hamburgare.

Direkt kapat från Per alltså. Gillis kunde inte göra det bättre själv. Just idag är hon även lite stressad och hinner inte skriva ett eget recept.

Trevlig helg!  /Gillis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0