Mandeln i halsen eller hårt äpple?

Igår satte Gillis en stor mandel i halsen. Efter att hon börjat sätta sin alldeles egna glögg, blev hon självklart sugen på att smaka den vinröda juledrycken. Hon korkade upp en flaska Blossa och kokade ett par muggar till sig själv och sonen.
 Det sticker så härligt i näsan när det är alkohol i glöggen tycker Gillis. Det kan sticka alldeles för hårt om alkoholhalten är för hög, så Gillis egna glögg är planerad att sticka perfekt.

Tillbaka till mandeln. Denna luriga nöt. Till att börja med har den två utseenden. Skalad - vit och blank, eller med skal - brun och rynkig. Ibland gömmer den sig i gröt. Då är det givetvis lurigast att ha en vit mandel. Vissa familjer lägger i mandeln oskalad. Det är helt ologiskt för då är den jättelätt att hitta när man äter gröten. 
 I glögg kan den vara både skalad och oskalad. Det spelar ingen större roll, och oavsett ålder är det en lagom fräck grej att bara skita i! Det är för den delen dagens lilla tips. Skit i hur glöggmandeln ser ut! Använd både skalad och oskalad, eller skala bara halva nöten. Fria händer helt enkelt!

Sebastian förstår inte varför människor väljer att blanda i massa kraffs i sin goda glögg. Det är samma sak med strössel på glass, nötter i kladdkaka, silverkulor på tårtan...ja, ni förstår vad han menar. Det är ett dumt beteende helt enkelt. En mjuk konsistens bör inte blandas med en hård. Dummast av alla dessa mjuk vs. hård-idéer är kanderade äpplen.
 Sebastian har hört jättemånga som de senaste dagarna pratat om jul på liseberg, skridskobana och kanderat äpple.
Han redövisar därför händelseförloppet när du köper ett kanderat äpple:
1. Du betalar för det.
2. Du tittar på det och säger "titta vad vackert" till din kompis som har ett likadant.
3. Du försöker bita i det.
4. Ni tittar på varandra och inser i samma ögonblick att det inte går att bita i. Det är alldeles stenhårt.
5. Ni slickar lite på det söta överdraget men tröttnar relativt fort och slänger det.

En del envisas och gnager sig in till äpplet, men inser besviket att det smakar gammalt vanligt äpple. Gott, men inget roligt alls.

Just det. Nu avslutar vi där vi började. Gillis skulle svepa sista skvätten av glöggen. Mandeln låg lite fastklistrad i botten trots att Gillis skakade och knackade. Det hela blev en frustrerad situation som Gillis bara var tvungen att få kontroll över. Hon skakade därför så kraftig hon bara kunde. Samtidigt var munnen på vid gavel och mandeln trillade raka vägen ner i halsen. Gillis började frusta och satte handen för halsen. Det var otäckt att se tyckte Gillis son Hampus, som bankade på sin mammas rygg för att lite avvaktande hjälpa till.
 Mandeln lossnade och föll ut helt blöt och kladdig i Gillis hand. Det var nästan lite mer otäckt tyckte Hampus.



Kommentarer
Postat av: Dr Agge

Hur blir man härdad?Ingen männska föds härdad till världen.Härdning vinnes genom iakttagande av bestämda regler.Vem som vill och som börjar i tid kan bli härdad.Härdning förvärvas genom att man ofta låter köld påverka kroppsdelar som skall härdas.Man kan även begagna sig av kallt vatten.Den som vill bli härdad,måste lära sig vara ute i vilket väder som helst.

2008-11-28 @ 10:58:13
Postat av: Dr Agge

SMÖRGÅSEN är det lämpligaste näringsmedlet när det gäller liksom i förbifarten,utan allt besvär tillföra kroppen det nödvändiga behovet av att tillfredställa hungern.Vi äta dagligen bröd,äter det vanligen i ungefär lika mängd.Dessutom är brödförtäringen förlagd över hela dagen och äger rum med obestämda mellanrum.

2008-11-29 @ 09:32:48
Postat av: Dr Agge

En kostsammansättning av frukt,mandlar,nötter och kastanjer visar,att påståendet att man skulle svälta ihjäl vid enbart fruktdiet är alldeles falskt.Dessa frukter är rika på vitaminer,kolhydrater,fett och äggvita.Av meloner enbart kan man förvisso ej leva länge,men väl av frukt,nötter och russin.

2008-11-29 @ 09:50:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0