gillis möter Gillis och tvärtom.
En hatt den har tre kanter. Det har jag lärt mig i skolan som liten. Jag kan rörelser och tecken som passar till texten. Egentligen har en hatt inte alls tre kanter. Kanske ser det ut så när du ser risplockare på bild, men egentligen är bilderna bara en synvilla.
Att inleda en blogg är inte alls svårt. Inte om jag får göra på mitt eget sätt. Nu valde jag hattar med kanter. Det är ganska oviktigt vad jag skriver om egentligen. Att blogghänga är att spendera dötid.
Mina vänner har lite smått börjat kalla mig gillis. Det tack vare blandningen av Viktor Wilhelmson och mitt efternamn.
Gillis är ofta en avdankad dagisfröken. Men då datorn invaderade Sveriges alla orter gick Gillis en modern datakurs, och sadlade sedan om till IT-tant på kommunhuset. Inför arbetsfesterna är Gillis gärna med i festkommitén och planerar lekar. Papptallrikar på öronen, sockerbitar under överläppen osv. Gillis har en son som fortfarande bor hemma. Han hjälper inte till med tvätten och skämtas gärna om i Gillis umgängeskretsar.
Gillis:
Har örhängen
Klipper halvkort "hipp" frisyr ibland
Löser det lätta korsordet i söndagsbilagan
Skriver ut sånghäften till kräftskivan
Hjälper väninnor med deras datorproblem (hur man skickar ett mail etc.)
Jag tror den här bloggen kommer skrivas av både gillis och Gillis. gillis med litet g är alltså Sebastian (jag) och Gillis med stort g är festkommité-Gillis. Vi kanske har lite olika sätt att skriva på, lite olika tips och trix. Och eftersom Gillis inte är en verkligen person så skriver jag givetvis åt henne också.
Idag tipsar Gillis om en god toscakaka som hon brukade baka till drop-in-kvällarna på dagis förr i tiden.
125 g | smör |
2 dl | strösocker |
3 st | ägg |
3 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
3 msk | mjölk |
Glasyr | |
75 g | smör |
3 msk | strösocker |
1 msk | vetemjöl |
1 msk | mjölk |
50 g | mandelspån |
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
2. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut. Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min. Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.
För många är det här kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa. /Gillis
Kommentarer
Postat av: rebecca
du är knäpp älskling.
Trackback