Dvärgmani

Ikväll är det Lördag. Gillis tänker att hon borde supa till det.
 Att "supa till det" är ett sätt Gillis aldrig skulle beskriva sitt drickande på, men eftersom Sebastian sitter vid tangenterna så får han lov att uttrycka sig precis som han vill.
Gillis ska i varje fall dricka lite vin och öl. Hon är inte direkt öltypen, men tycker om att ta en öl för känslans skull.

Sebastian är öltypen. Han är också whiskytypen. Han tycker inte om alkohol som smakar sött. Det ska kännas vad man dricker tycker Sebastian.

Igår såg Gillis en dvärg i mataffären. Hon tänkte en del på dvärgar efter det. Efter alla tågvärdar som Sebastian skrev om fastnade hon lite med blicken. Dvärgen såg uttittandet och tittade frågande på Gillis som raskt vände sig om och började titta på gurkorna istället.
Dvärgar springer inte så fort tror Gillis. Om hon vill kan hon springa ifrån en dvärg. Det är hon inte på humör för i nuläget, men hon gillar tanken på överläge. Hon kan springa ifrån dvärgar i flertal. Det spelar ingen roll hur många. Hon springer ifrån dem ändå.

Ikväll vill Gillis tipsa om alkohol.
Är du inte förtjust i vanlig öl? Då finns lösningen i denna kommande text:
Clementin är en väldigt god frukt som piggar upp det mesta. På tårta, i gröten på jul och som doldis även i öl. En klyfta clementin i en ljus öl lyfter upp smaken och berikar fylligheten. Fruktigt, gott och spännande. Mums för munhålan.
Det går även att ha en klyfta i munnen under själva drickandet, men det försvårar den sociala kompetensen.

Mandeln i halsen eller hårt äpple?

Igår satte Gillis en stor mandel i halsen. Efter att hon börjat sätta sin alldeles egna glögg, blev hon självklart sugen på att smaka den vinröda juledrycken. Hon korkade upp en flaska Blossa och kokade ett par muggar till sig själv och sonen.
 Det sticker så härligt i näsan när det är alkohol i glöggen tycker Gillis. Det kan sticka alldeles för hårt om alkoholhalten är för hög, så Gillis egna glögg är planerad att sticka perfekt.

Tillbaka till mandeln. Denna luriga nöt. Till att börja med har den två utseenden. Skalad - vit och blank, eller med skal - brun och rynkig. Ibland gömmer den sig i gröt. Då är det givetvis lurigast att ha en vit mandel. Vissa familjer lägger i mandeln oskalad. Det är helt ologiskt för då är den jättelätt att hitta när man äter gröten. 
 I glögg kan den vara både skalad och oskalad. Det spelar ingen större roll, och oavsett ålder är det en lagom fräck grej att bara skita i! Det är för den delen dagens lilla tips. Skit i hur glöggmandeln ser ut! Använd både skalad och oskalad, eller skala bara halva nöten. Fria händer helt enkelt!

Sebastian förstår inte varför människor väljer att blanda i massa kraffs i sin goda glögg. Det är samma sak med strössel på glass, nötter i kladdkaka, silverkulor på tårtan...ja, ni förstår vad han menar. Det är ett dumt beteende helt enkelt. En mjuk konsistens bör inte blandas med en hård. Dummast av alla dessa mjuk vs. hård-idéer är kanderade äpplen.
 Sebastian har hört jättemånga som de senaste dagarna pratat om jul på liseberg, skridskobana och kanderat äpple.
Han redövisar därför händelseförloppet när du köper ett kanderat äpple:
1. Du betalar för det.
2. Du tittar på det och säger "titta vad vackert" till din kompis som har ett likadant.
3. Du försöker bita i det.
4. Ni tittar på varandra och inser i samma ögonblick att det inte går att bita i. Det är alldeles stenhårt.
5. Ni slickar lite på det söta överdraget men tröttnar relativt fort och slänger det.

En del envisas och gnager sig in till äpplet, men inser besviket att det smakar gammalt vanligt äpple. Gott, men inget roligt alls.

Just det. Nu avslutar vi där vi började. Gillis skulle svepa sista skvätten av glöggen. Mandeln låg lite fastklistrad i botten trots att Gillis skakade och knackade. Det hela blev en frustrerad situation som Gillis bara var tvungen att få kontroll över. Hon skakade därför så kraftig hon bara kunde. Samtidigt var munnen på vid gavel och mandeln trillade raka vägen ner i halsen. Gillis började frusta och satte handen för halsen. Det var otäckt att se tyckte Gillis son Hampus, som bankade på sin mammas rygg för att lite avvaktande hjälpa till.
 Mandeln lossnade och föll ut helt blöt och kladdig i Gillis hand. Det var nästan lite mer otäckt tyckte Hampus.



Tågrumpa




Idag funderar Sebastian lite smått över tågvärdar. Han åker mycket tåg. Två gånger varje dag reser han med Västtrafik. Onödigt analytisk som han är, kan han efter alla resor fastlå att majoriten av alla tågvärdar har ovanligt stora rumpor. Oftast ser de ut som dvärgrumpor, fast i fullängdsmänniskors storlek. 

Hur detta kommer sig är extremt svårt att lista ut. Kanske har de som anställer lika stora rumpor och anställer personer med fysiskt liknande kroppsbyggnad. Är det så beror det antagligen på att de känner gemenskap till alla med liknande rumpor. Kanske är det så att de vill skapa en laganda på arbetsplatsen? Sebastian har tänkt att detta med rumpor ofta gäller i mataffärer också. Men där är personalantalet såpass stort att det inte är en majoritet utan mer att Sebastians ögon lägger märke till ovanligt stora rumpor framför de normalstora.

Han har även tänkt att rumporna kanske är muskulösa efter alla gångturer genom tåget. Det vinglar ganska mycket och träningen för rumpa och lår kan mycket väl vara ansträngande.
 Det går också att tänka sig att anställda tipsar sina chefer om vänner som behöver jobb. Då kan det kanske vara så att storrumpade känner många andra storrumpade. Det är en ganska ogenomtänkt tanke. Men Sebastian har ingen stor rumpa. Det har ingen av hans vänner heller. Kanske faller det sig på samma sätt för de med stora rumpor.

Sebastian vill givetvis poängtera att han inte är storrumpshatare, utan mest fundersam över tågvärdarna.

En kladdig inspirationskälla


Nu glömmer vi dagarna som varit. Gillis har varit jättesjuk och vill bara glömma allt. Vi går vidare och börjar om. Det ska vara nya tag, precis som Gillis brukar säga. Ny energi, ny fantasi och ett nytt inlägg.

Gillis har fått brev från sin fadderpanda. Alltså den pandan som Gillis är fadder åt. Hon fick ett kort på pandan och en liten inbetalning vid sidan om. Jättetrevligt tyckte Gillis. Hon tänker att ett personligt brev vore fint, men pandor kan förstås inte skriva. Det konstiga är att det står att brevet är från pandan. Den har alltså lyckats med ett inbetalningskort och ett foto, men inget personligt brev. Mystisk panda med andra ord.

Utöver det har Gillis idag hängt tvätt. Hennes grannar tittade konstigt på henne. Det är minusgrader ute! Då torkar väl inte tvätten?
Gillis vet svaret. Det torkar alldeles utmärkt. En bra centrifug och en bra upphängning så torkar det precis som vanligt. Det finns en risk att tvätten känns stel, men det försvinner fort och tvätten känns kalltorr istället för varmtorr.
Torka tvätt i vintern (förutsatt att det inte snöar/regnar ute) är alltså helt i sin ordning. Dagens Gillistips.

I natt kom en älg på besök hos Gillis igen. Den var givetvis inte inomhus, men den stod utanför fönstret. Gillis är van vid älgar. De kommer ofta på besök där hon bor. Just den här älgen var extra närgången. Den kom fram och slickade på rutan. Helt kladdig blev den, och Gillis fick tvätta efter älgen. Sådär roligt var det.

Gillis har även bestämt sig för att börja djurskåda. Inte fågelskåda, utan djurskåda. Det hela går, som ni säkert förstår ,ut på att bocka för de djur du har sett. Gillis vill helst se lodjur. MJAU!

Inga bra dagar


Gillis mår inte bra. Hon har blivit sjuk och legat till sängs ett par dagar. Det är magen som inte vill samarbeta. Hon kräks och får ingen näring i sig. Bloggen ligger därför på is ett par dagar. Kanske berättar hon lite mer imorgon. Just nu vill hon bara ligga ner och blunda.

Hoppas alla har förståelse.

Gillis äter istället

Hemma från jobbet med fyllda kassar ifrån ICA. Gillis tycker inte om att hanlda på fredagar, men blev denna vecka tvungen. Glöggen ska sättas i helgen. Kanske på söndag om Gillis är på humör.
Nu står maten och puttrar på spisen och Gillis känner sig lite stressad. Hon lagar potatis med lax. Det är lätt och smakar behagande.

Gillis har ännu inte kommit på vad hon ska sysselsätta sig med de kommande torsdagarna. Carina är i alla fall på Gillis sida, och tillsammans ska de kunna lösa något bra.

Sebastian hoppas Gillis siktar in sig på en hund. En snygg hund som hon kan resa runt och tävla med. Men vad framtiden bjuder på vet vi inte ännu. Kanske sadlar hon om och börjar jobba på en fabrik? Det skulle bli sveriges festligaste fabrik. Rullbanden skulle varit fyllda av smarta prylar, goda maträtter och käcka kommentarer.

Nu ska Gillis äta. Hon är inte på blogghumör idag.

Sista dansen

Det som inte får hända har hänt! Den snygga, mörka afrikanska dansläraren har blivit utbytt! Nu är det tydligen en ung tjej som håller i dansen. Jaha? tänker Gillis. Vad är det för märkvärdigt med henne? Hon är ung, vältränad och helt mustaschfri. Men visst, hon är säkert en jätteduktig instuktör.
Nej, Gillis är inte arg bara för att dansläraren är utbytt. Hon är bara sugen på att börja med en ny aktivitet helt enkelt.

Johodå! Det har Gillis allt varit sugen på jättelänge. Hon hade ju börjat tröttna på dansen redan förra veckan. Nu är det något nytt som gäller!

Sebastian genomskådar Gillis. Hon kör den vanliga: mammor låtsas som ingenting-stilen. Han har sett den brukas förut. Han vet vad den handlar om. Vuxna kvinnor som har svårt att se yngre kvinnor ta plats. De får komplex för sitt åldrande och flyr fältet för att söka sig till något som får dem att känna sig unga igen. Den afrikanska dansläraren fick Gillis att känna sig ung. Hon blev lite tonårskär och glömde bort allt vad åldrande heter. Nu söker hon desperat efter något nytt, och flyr lite halvmedvetet från någonting som hon egentligen inte har något större problem med.

Gillis har betsämt sig för att börja brygga eget glögg. Imorgon ska hon in på ICA och inhandla allt som behövs. Hon tänker att det vore fint, inför nästa jul, att kunna bjuda sina vänner på en god hemmagjord glögg.


 Beskrivning av den nya instruktören. Hon är inte ens afrikansk!

A rafi, A rafi.

Gillis är på jobbet och sliter med ett virus som drabbat ett par datorer. Hon är inte riktigt med i tankarna utan klickar mest runt på kontrollpanelen. Hon vill mest hem och laga middag för att ladda inför dansen ikväll. För nykomna läsare ska vi berätta att Gillis varje Torsdag dansar afrikansk dans. Hon tycker dansläraren är söt, men bara på ett tonårsaktigt sätt. Ja, alltså, hon är inte ute efter något seriöst. Han är mest härlig att titta på.
 Hon tänker på mustaschfjunen hon hittade igår. Hoppas inte att han ser dom ikväll! Men så tänker Giliis på Afrika, där de med största sannolikhet inte trimmar oönskat hår. Detta vet Gillis inte med säkerhet, men hon litar på sina fördomar.

Hampus (Gillis son) tycker det är lite pinsamt att hans morsa dansar afrikansk dans. Han tycker ofta att Gillis är pinsam. Nu är han tjugo år, men skäms fortfarande åt småsaker ibland. Mardrömmen vore om Gillis skulle började sjunga en afrikansk ramsa. För självfallet kan Gillis ett par afrikanska ramsor! Vi ska inte glömma att hon jobbat på dagis.  
 På dagis får ibland de vuxna idéer om att vara lite internationella tillsammans med barnen. Då sjunger man afrikanska ramsor. Ingen vet vart dessa ramsor egentligen kommer ifrån. De kan lika väl vara påhittade för att låta som afrikanska ramsor. Som när barn sjunger engelska låttexter ungefär. Det gäller att låta som språket. Det är inte svårare än så.

Som liten minns Sebastian en textrad ur en ramsa.
"A rafi, A rafi, gulli gulli gulli gulli ram sam sam"

Han minns också "combayah, min vän, combayah". Än idag vet han inte alls vad det betyder.

Han minns inte mer av A rafi-texten tyvärr. Ramsan skulle i alla fall vara afrikansk. Idag är Sebastian skeptisk.

Fruset snor i näshår

Har Gillis börjat få en liten mustasch? Hon står framför spegeln efter tandborstningen och grubblar. Nja, en mustasch är det inte riktigt, men ett par fjun ser hon allt. Det är den där förbaskade badrumslampan som spökar. I normalt ljus syns det inte, men under den där strålkasteren så ser man ett par mörkblonda fjun här och var. Gillis blir besvärad. Hon suckar och tänker att hon börjar bli gammal. Att börja raka sig kommer inte på fråga, för då blir säkert mustaschen ännu värre.

Sebastian har lite mer mustasch än vad Gillis har. Inte mycket, men ändå så att det räcker för att klå en medelålders mamma. Han är glad att slippa skäggväxt, fast ändå ganska kunna nöjd över att kunna spara ihop en riktig fulmustasch om det skulle behövas.

Gillis tänker att det är värre med långa enstaka hår under hakan. Sådär som äldre tanter får ibland. De kan växa sig decimeterlånga, och kan genom att bara vara på plats förstöra en helt vanlig måltid. Gillis ryser till. Hon gillar inte tanthår under hakan. Hon tittar efter noga, men hittar inga. Tur är väl det, tänker hon och kliver ut ur badrummet. Hon tänker också att en bra present till män i medelåldern är en näshårstrimmer. Hon avskyr män med spindelben som sticker ut ur näsan. De ska ansas vid första bästa tilfälle.

Sebastian skulle behöva en näshårstrimmer. Han har inte mycket hår på kroppen, men ur näsan växer det gladare än på något annat ställe. Det är konstigt, men så länge Sebastian kan minnas har det varit så. Han försökte det där tricket med brinnande papper upp i näsan en gång, men blev rädd. Han blötte därför ner pappret lite för att bilda en mindre låga, men då sket sig hela idén. Han gav upp och började klippa med en liten sax istället.

Därför blir dagens Gillistips just en näshårstrimmer. Kostar ca 50 kronor, gör inte ont att använda och gör sig givetvis bra som julklapp! Här bjuds en länk till clas ohlson:
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=54179778
(för de mindre erfarna, så markerar du länken, högerklickar, väljer kopiera och klistrar på samma vis in adressen där du brukar skriva in adresser.)
Sebastian erkänner att han inte har en aning om hur man får en länk att bli "klickbar". Sist han försökte ändrade stilmallen på sig och all text försvann. Det var inte alls roligt.


Top 3 - Böcker i bokhyllor

Gillis och Sebastian delar ännu en sak: Intresset för bokhyllor.
I svenska hem finns alltid en massa böcker ståendes. De flesta har klassiker som Sagan om ringen och...ja, andra klassiker. Men så finns det ett par böcker som alltid återkommer trots att Sebastian aldrig läst dom. Gillis har i alla fall läst boken om barn, men hennes version har ett äldre omslag. Mörkt med orange text i på bokramen. Dessa tre böcker är altså ett par av de böcker som ständigt återkommer i svenska hem:

   (fast med det äldre omslaget)

Röde orm.


Clownen Jac, som varken Sebastian eller Gillis har läst. Gammal bok helt enkelt. Kanske 30 - 40 år äldre än Gillis. Men i Gillis bokhylla står den. Hon vet inte varför, men den gör det.



Moses - vaknar blött, somnar torrt


Ikväll funderar Gillis över Moses i vassen. Hon kan inte vidare mycket om kristendomen, men tycker om att tänka på den ibland. Gillis tänker på vad hon skulle gjort om hon hittat ett litet barn i vattnet. Antagligen skulle det inte vara världens fynd, med tanke på att föräldrarna som la barnet i vattnet inte kan haft så mycket att komma med. Alkohol/drogprobelm. Vem vet? Ett normalt föräldrapar skulle aldrig lagt sitt barn i vattnet i alla fall.
 "Moses i vassen" är ett uttryck som förknippas med Moses. I alla fall förknippar Gillis det med Moses. Det är vad Moses är mest känd för enligt de mindre pålästa. Han lämnades i en korg i vattnet och flöt runt tills det att han hittades i vassen. Det är inte direkt något storartat egentligen. Han sov antagligen större delen av resan och bajsade ner sig den tiden då han inte sov. Det är vad spädbarn gör.

Sebastian håller med Gillis i dessa tankar. Han har lite större koll på Moses än vad Gillis egentligen har. Ganska kortfattad information ska han erkänna, men dock ändå information. Moses hamnade i vassen för att Farao ville döda Moses. Där låg han sedan och blev upphittad. På äldre dagar dödade han en ond man i ren ilska, flydde därifrån och började valla får. En vacker dag såg han också en brinnande buske. Och så långt går faktiskt historien att köpa.
 Senare fick Moses storhetsvansinne och skulle rädda en massa slavar. Det går också att köpa. Sedan ska Moses tydligen fått Gud att dela på havet. Det däremot, känns som en lögn från Moses sida för att dölja sitt misslyckande. Jag menar, han gick i öknen tills han dog. Undrar om inte alla slavar tänkte: Vafan! Stället vi kom ifrån var jävligt mycket bättre än öken i 40 år. Moses borde ursäktat sig. "Ursäkta allihop. Det var inte meningen att dra in er i den här skiten. Jag är hemskt ledsen över att vi gått här alla dessa år. Hoppas ni förlåter mig." Och hur han dog efter det går nästan att lista ut.

Gillis känner nu att inlägget blev lite väl informativt. Men hon tycker det är viktigt att tänka på kristendomen när julen närmar sig.

Dagens ord: Öken
Öken är ett stort torrt, sandigt område där nästan ingenting växer. Det är jättevarmt på dagen, och jättekallt på natten.
Kända personer som varit i öknen: Moses.
Kända pesroner som dog i öknen: Moses igen.

Musjage (del 2)


Musen är död.

Maria svarade igår. Gillis beklagade den sena tiden och förklarade anledningen. Maria förstod att den inte är okej att ha en mus i sovrummet. Hon tog med sig sin lurviga katt och tog promenaden bort.
Katten mjauade och fräste när den satt i sin fåniga lilla bur. Vad den inte visste var att den snart skulle få jaga mus!

Gillis öppnade dörren och släppte in sällskapet. Katten hette tydligen Rufus. Gillis tänkte mest på att det namnet påminner om rfsu, vilket är något helt annat.
 Iväg for katten och dödade musen. Nej, riktigt så lätt gick det inte. Katter jagar aldrig möss på beställning.

Sebastian råkar veta att det ofta är så. Det pratas ivrigt om hur katter jagar möss, hundar jagar katter osv. Så är nästan aldrig fallet. När Sebastian tänker efter har han sett fler katter bli rädda vid muskontakt än tvärtom. Samma sak med hundar. Katter jagar hundar. Det är sanningen. Förutom när katter klättrar upp i träd. Då trivs tydligen hundar med att skälla nedanför i någon timme eller två.

Som tur nu var, så visade sig Marias katt Rufus vara en blodtörstig best. Han vandrade först omkring i huset och strök sig mot det mest. Lite som en agent som först tittar igenom huset efter dolda faror. Sedan smög han långsamt upp mot sovrummet. MJAU! *fräs* och andra kattljud. Den fick span på musen direkt! PANG sa det, och så flög katten på musen.
 Givetvis dödade den inte musen direkt. Den roade sig med att peta till den varje gång den försökte krypa iväg istället. Av någon anledning tycker katter om att göra så.

Sebastian tänker i nya banor och vänder på steken. Tänk om människor hade gjort samma sak. Vid en romatisk parmiddag på en topprestaurang satt par huller om buller och slog på sitt dyra kött. Inte som en misshandel, men ungefär varannan minut så örfilades biffen lite. Sedan efter en timme tog man sin biff och smög iväg och åt den där ingen såg på. Självklart samtalades det normalt under hela akten.

Efter ett tag kom Rufus i alla fall ut. Musen var borta och Gillis kunde sova gott.

Musjage (del 1)

Gillis flyger ut i vardagsrummet. Nattlinnet på och glasögonen på sne. Sebastian frågar vad som står på, varpå Gillis börjar berätta med skakig röst.
En mus visar sig kilat omkring inne på rummet. Gillis har ett nattduksbord med ett öppet hyllplan i. Där i står Gillis väckarklocka och där ligger hennes glasögonfodral. Ikväll fann Gillis dock ett fel. En mus satt längs in i hörnet!

Först märkte Gillis inte av den lille rackaren, men hörde nästan direkt hur den tassade runt och sniffade. Gud så äckligt! säger Gillis förfärat. Hon Gillar många djur, men inte möss. De kan döden dö, tycker Gillis.
 Men hon trivs inte bra med att döda den på hemmaplan. Alltså på ytor Gilis använder dagligen. Hon måste lura ut den för att sedan göra sig av med den.

Hon vet att klockan är mycket, men tvingas ringa Maria. Hon har nämligen en katt. Det passar sig bra, för katter gör jobbet utan att ta betalt. Gillis kan prata av sig med Maria under tiden tänker hon. Om nu Maria kan komma.
Som sagt kan det här lilla äventyret ta sin tid, men Gillis lovar att detajerat berätta vad som händer. Men det får bli först imorgon. Inte kan hon jaga mus och samtidigt berätta om det. Hon sammanfattar allt när ärendet är avsutat.



Planera i tid!

Måndag innebär full fart framåt. Så är det varje vecka. Om Gillis nu inte får feber förstås. Idag har hon jobbat, handlat mat, lagat mat, pratat i telefon samtidigt som hon lagat mat och sedan ätit mat. Annars vore matlagningsprocessen till spillo.
 Efter all tid vid spisen bröt Gillis sin genomtänkta kvällsplan. Hon hade tänkt testbaka lite kakor att bjuda på under jul, men istället fastnade hon i att planera julbordet hon har hand om på jobbet.

Ett riktigt julbord måste det vara. Dopp i grytan, gris på buffébordet och tjocka vita dukar det är synd att spilla på. En budgetvariant kommer inte på fråga. Men det är ingen fara. Gillis har fått en ganska givmild budget att arbeta med. Hon har precis nu avslutat en lista på julbordskrav. För julbord är svårt. Tradiotioner varierar beroende på vart i Sverige du befinner dig. Gillis är född i Trollhättan, men har senare flyttat en bit närmre Göteborg. Så ska maten anpassas för att passa alla, eller för att passa en göteborgare? Gillis funderar.

Sen ska hon tänka på allergier. Nötter, laktos, gluten. Ja, listan kan bli lång.

Sebastian tycker inte alls om julbord. Att han inte tycker om kött kan ha med saken att göra. Nog om det. Vi ska avsluta inlägget nu.


(jätte)mycket text, men lite Gillis.


Veckans andra fas är slut. En riktig friluftshelg blev det. Gillis och hennes mamma tog stigen upp mot skogen och klev bara rätt in. Här skulle det överlevas! Det strövades över en liten bäck, lite sumpmark och stora öppna skogsdungar. Trots att skogen kan vara farlig att göra upp eld i så gjorde Gillis det ändå. Det var jätteblött ute och brandrisken existerade inte. Sedan grillades det korv. Stor, tjock härlig korv!

Under nattetid är skogen väldigt högljudd. Det knarrar och har sig. Ibland faller träd till marken och brakar som fan. Sebastian tycker det är märkligt att skogen är så tyst om man lyssnar på den från utsidan. Kliver man in mitt i smeten så är det ibland världens liv.
 Att troll och jättar sägs leva i skogen är också märkligt. Vem kom på det, och varför? Någonstans måste alla berättelser vara hämtade ifrån. Det kan omöjligt ha varit vild fantasi bakom allt. Undrar om jättarna (vi tänker att de funnits på riktigt) var smarta...De vandrade runt och löste olika sorters skogsproblem. De smarta jättarna har självklart glasögon och kallades för glasögonjättar. En speciell art kan man säga. Här förljer ett exempel på hur två smarta jättar diskuterar en byggnadskonstruktion:
" - Men ta nu och lyssna på vad jag säger här! Om du fäster den pinnen tillsammans med den, så brister konstruktionen vid blåsigt väder. Pinne A måste ihop med pinne B. Det är enda sättet att hålla en stabil grund!
- Ja, du kanske har rätt. Hit med kartan en gång. Jag måste slarvat med den första satsen i uppställningen."

Osv. Ni förstår poängen. Efter allt arbete går de ut för att roa sig. Kasta stora stenar, äta får och leta efter grottor.

Gillis vilar ikväll. Inga tips och trix. Men vad säger hon inför måndagar?

Just det. Nya tag.

Barndomsminnen


Idag ska Gillis ut och sträva i skogen. Kanske plocka en svamp om hon hittar någon. Eller så stöter hon på intressanta djur. Det blir en promenad tillsammans med Mamma Gillis. Alltså Gillis moder.
En matsäck packas med omsorg. Bröd med skinka, bröd med ost och en termos med varmt innehåll. Sittunderlag och en mössa med lappar för öronen.

Som liten gick Gillis vilse i skogen. Hon fick ströva bland mossor och stenar i hela två dagar. Hon drack vatten ur en bäck och åt bär. Självklart lapade hon vattnet med tungan. Är man i skogen så är man. Så resonerar Gillis.
I en liten stuga mitt i skogen bodde en man som fick syn på Gillis (10 år) som gick utanför fönstret. Hon var blå runt läpparna efter alla blåbär. Nästan lite halvtjock var hon också.
 Han bjöd på skorpor och saft och tände en brasa. Han var helt tagen över Gillis överlevnad. Gillis själv tog det hela med en klackspark. Hon skulle kunna brottas med björnar i Ryssland om det var så. Hon har alltid varit väldigt pojkaktigt som liten.

En gång tävlade Sebastians kompisar om vem som kunde stoppa upp flest bär i näsan. En vän till honom fick upp sexton stycken i ena näsborren, vilket än idag är rekord. Gillis skulle som liten gjort allt för att knäcka det rekordet. Nu är hon dock vuxen och har slutat med barnsliga lekar.

Har vi tur idag så hittar Gillis rikligt med ingredienser i skogen. Då kan ni räkna med ett naturligt recept!
 Nu ska hon kila, för Mamma tutar med bilen utanför. Hon har en fräck raggartuta. Som i Sunes sommar om ni minns.



Gillis firar tillfrisknandet


Ett slut på veckan är det inte riktigt. Söndag är slutet på veckan. Men Fredag också. Så tycker Gillis i alla fall. Hon avrundar veckorna i två faser. Jobbfas och nöjesfas.
Ikväll är sonen ute ur huset och Gillis har bjudit över Carina och Maria. Lite vin och räkor bara. Gillis håller det simpelt. Hon minns att hon som liten petade ut de svarta ögonen på räkorna och åt. Det ska hon inte göra ikväll.

Ett recept för dagen är utlovat! Gillis agerar efter uttalande, och har hämtat inspiration av Per Morberg. Hon provlagade denna simpla rätt för en tid sedan och njöt till fullo. Munhålan var näst intill smickrad!

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser

700 gr ytterlår
2 st gula lökar
2 ägg
1 dl ströbröd
1 msk fransk senap
1 msk cognac
1 dl vispgrädde
salt
peppar
chilipulver

Gör så här

1. Finmal köttet. Hacka löken fint och sautera i pannan tills den mjuknar.

2. Lägg färsen i en skål och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med chilin, salt och peppar. Blanda färsen till en slät massa och forma till 2 cm tjocka och 12-15 cm runda hamburgare.

Direkt kapat från Per alltså. Gillis kunde inte göra det bättre själv. Just idag är hon även lite stressad och hinner inte skriva ett eget recept.

Trevlig helg!  /Gillis


Torsdagfakta

Hemmaplan. Luktar lite söt svett i armhålan faktiskt. Gillis satsade hårt. Idag fick de dansa lite mer fritt, och Gillis och Carina släppte loss. Dansläraren skrattade och dansande med. Blickarna mellan två vuxna kvinnor är ett språk för sig. För självklart utbyttes det blickar i överflöd.
Att Gillis faktiskt är ute och dansar såpass tätt inpå hennes sjukdom kan låta lite vågat. Men å andra sidan har Gillis alltid varit sådan. Hon blir sjuk helt plötsigt, och frisk helt plötsligt. Hennes Mamma säger att det beror på alla energi hon bär inom sig.

En del kanske undrar över Gillis civila status? Ikväll bjuder vi på en faktaruta om både Gillis och Sebastian.

Fakta: Gillis
Fullt namn: Anette, Maria, Gillis, Sjöqvist
Familj: Sonen Hampus, 20
Yrke: IT, teknik och utveckling
Civil status: Singel
Aktuell med: De bästa tipsen inför jul

Fakta: Sebastian
Fullt namn: Gunnar Sebastian Gillholm
Familj: Mamma, Pappa, bror, bror
Yrke: Elevassistent
Civil status: Flickvän
Aktuell med: Absolut ingenting.

Receptet som halvt utlovades kommer som ett brev på posten. Imorgon.

Framåt marsch!


Afrikansk dans står som nästa punkt på dagens schema. Gillis står och sminkar sig. Hon försöker göra sig lite mer afrikansk, men lyckas inte fullt ut. Hon har på sig en svängig klänning och stora örhängen. Gillis vet faktiskt inte mycket om afrikanskt mode. Hon chansar.
Carina ringde nyss också. De pratade tillsammans om hur snygg dansläraren är! Hans fasta rumpa och om hur de vill sätta tänderna i den. Det fnissades på ett vuxet sätt. Så att båda låter som att de mest skämtar lite om det, medan allvaret ligger öppet under ytan. Underförstått är ett bra ord.

Sebastian har slutat tänka på snorkråkor. Han funderar över tennsoldater. Små silvriga figurer som målas med pensel. Sedan låtas man att det ska bli krig och ställer upp alla på rad. ANFALL! och så flyttas soldaterna framåt i en bestämd ordning. När någon blir skjuten lägger man bara soldaten på mage eller rygg. 
 Undrar om alla har ett eget namn? Kanske leker soldaterna på egen hand när vi människor inte krigar med dem. De kanske sitter och dricker öl i de stora armétälten. Drar snuskiga skämt och tittar i porrtidnnigar. Framåt småtimmarna röker de på och fylleskjuter med alla vapen.

Om Gillis orkar efter kvällens dans så bjuder hon på saftiga detaljer om dansläraren, och kanske ett gott fredagsrecept.


Tillbaka i affärer


Febern har ordnat sig. Bloggen är på torra land igen. Gillis har gjort sitt bästa för att rädda den, och resultatet fick bli ett nytt utseende som nu inte går att ändra på.
Sebastian saknar det gamla utseendet och det gamla typsnittet. Men. Det ska inte glömmas att innehållet kommer hålla samma kvalité!

Det är Onsdag helt enkelt. Gillis funderar över julklappar och vad hon ska köpa till sin son. Vad vill en kille på tjugo år ha i julklapp? Vill han ens ha en julklapp?
 För att mer noggrant beskriva Gillis son ska vi gå in på hur han ser ut och vad han gör.
Han har en ganska blek klädstil. Inte på så sätt att han bara bär ljusa kläder, utan mer att den bara inte syns i det grådassiga svenska klimatet. Till vardags bär han blåa jeans utan passform och en ganska basictröja från HM. Skor är skitsamma, bara de går att gå i. Ett par chinos glider på som finbyxor tillsammans med en randig skjorta med enfärgad krage. Ska det bäras kostym och slips åker slipsnålen på. Så smaklöst är det ibland. Han Tycker om att sitta vid datorn efter jobbet. Helgerna spenderas ibland hemma och ibland hos vänner. Han tycker bra om öl men misslyckas alltid med fylleraggandet. Vad Gillis vet har sonen varit nära att få flickvän en gång, men skötte sig inte helt korrekt. Han hade ingen större koll på att han var tvungen att höra av sig till henne med jämna mellanrum.

Sebastian funderar på snorkråkor i näsan. Igår när han skulle sova visslade det lite vid varje andetag. Från ena näsborren då alltså. Han grubblade över det där. När barn ska lära sig vissla är ofta tonen ganska svag och blåsig. Så som Sebastians näsa lät igår. Senare lär barnen sig att få till en mer klar och fin ton. Då blir givetvis frågan: Kan näsan göra samma sak? Om en kråka formar sig perfekt i näsborren, går det då att vissla som med munnen?

Gillis första julklappstips för året är att beställa en kalender till en vän. Inte vilken som helst, utan en med bilder på vännen, eller kanse bilder på dig och vännen. Kanske får du rota i gamla fotoalbum, men finns det tid för lite nostalgi är det här en suverän idé!
http://www.trycksakstorget.se/fotokalender/?gclid=CIXHwYno75YCFQU_MAodRxJyrg
Där har ni länken för att se över idén på egen hand.

Ett sista testinlägg.

Nu är Gillis besviken om det inte fungerar.

Krångel och feber

Så ligger hon där och småfryser under en filt i soffan. Läget börja kännas under kontroll och den hastigt påkommande febern har lagt sig lite. Gillis har givetvis ringt jobbet och berättat att hon behöver stanna hemma imorgon också.
Natten som passerat har varit den värsta på flera år. Gillis har vaknat av att sängen är för mjuk och hon har försökt lägga sig på golvet istället. Trots alla desperata försök blev det ingen riktigt sömn utav smörjan. Nu verkar hon dock ha nickat till på soffan.


Sebastian har idag varit rasande över Gillis blogg. Inte alls om vad Gillis skriver, tycker eller tipsar om. Nejnej, han blev rent ut sagt förbannad över att den förra stilmallen började bråka. För er som klickat er in på bloggen i rätt minut, kunde ni se att bloggen var halvt förstörd. Den blev helt rosa och hela menyn försvann. Detta var den mest liknande stilmallen som fanns, så den utsågs till given ersättare från den tidigare.


Visst är Gillis tekniker inom IT, men har som sagt feber och kan inte hjälpa till. Sebastian har istället pysslat om Gillis idag. Det bästa som finns när man är sjuk är nyponsoppa. Varm nyponsoppa med glass och mandelbiskvier.
De låg länge och pratade om viktiga ting. Går det att raka sig med is om den slipas tillräckligt vasst? Vad hade hänt om Thor, åskguden, tappat hammaren ner över finland? Frågorna var många och obesvarade.


Kort lista över vanliga problem med datorer:


1. All text du skriver försvinner utan att du tagit bort den.

2. Fil dl32 (heter den kanske) saknas.

3. Insertknappen aktiverar sig själv och uppbehåller dig jättelänge när du skriver.


Plötsigt händer det


Sängen är varm ikväll. Vår mamma bara vrider och vänder på sig. Hon funderar över mataffärer. Det finns jättestora mataffärer. Sen fins det små också, där en liten chokladbit kostar tio kronor. Ofta körs det kundvagn. De får man köra oavsett ålder. Det är lite förvånande tycker Gillis. Du får köra hur fort du vill och brumma med läpparna precis hur högt du vill. Så att det fladdrar och skvätter saliv över varuhusgolvet. Någon kanske slirar med kundvagnen i det.
Ibland kanske ett ungt par blir upprörda då de gamla människorna kör så himla långsamt. En tant med dålig syn kanske kör in bananerna. Det blir mos alltihop, men får hon betala för bananmoset då?

Tänk om det blir trafikstopp där inne. Alla börjar puckla på varandra med stora köttstycken. Tänk att se sin 13-åriga son komma hem med ett blått öga och honugsmarinad över halva ansiktet.
Gillis förstår i sitt yrande att det aldrig skulle hända. Hon vet att hon kan bli utslängd från butiken om hon kör rally med kundvagnen. Men hon tänker sig tanken. De där öv ertrevliga arbetarna som står och delar ut äckliga smakprov åt företag.
  "Nej, jag vill inte smaka på din gamla ostkaka. Jag vet hur den smakar. Den fanns fan när mina förädrar var små".
Gillis tänker att hon ska köra in i de små provsmaksstånden. Hon mår illa när hon tänker på sötsaker just nu.

Hon känner sig alldels svettig där hon ligger. Hon tar sig för pannan och känner värmen. Det är feber. Det måste vara feber, Hon tar på sig glasögonen och yrar in till toaletten. Glasögonen behöver hon förstås för att kunna läsa av febern.
 Hon vinlgar in i sängen igen. Stort glas vatten på vägen. Det här hade hon inte räknat med...

Gillis har 39 grader och feberhallucinationer.

P.S

ÅH! En viktig händelse i helgen glömdes bort i GIllis förra inlägg. Hennes favoritsnickare blev utsedd till Sveriges sexigaste man. Gillis är inte direkt ute och firar, men tycker det känns fint att en helt vanlig snickare hamnar överst på listan.

Det här ger alla singelmammor hopp att hitta sig en ritkigt snygging! Kanske sitter han där ute och påtar i grannträdgården?


Julen kommer tidigt, fastän Gillis är sen


Vad har Gillis haft för sig hela helgen egentligen? Hon har inte skrivit någonting om kvällen hos Maria! Inte heller har hon varit artig nog att ursäkta sig för gårdagens frånvaro, utan struntade helt i sina läsare.
Vi börjar med att berätta om gårdagen och hur allt hände på en och samma gång.

Gillis vaknar i sin säng. Stiger upp, ser att klockan är över elva på morgonen. Eller förmiddagen. Det beror på hur du ser det.
Hon kliver upp, lagar mat och känner sig less på inredningen. Härifrån går det undan! Gillis far runt med måttband över gardiner och dukar. Hon slänger lite halvdöda växter och bestämmer sig för att åka till IKEA.
Väl framme kliver hon in i den stora blåa byggnaden och brörjar strosa runt. Mycket människor gör samma sak.

När hon kliver ut ur varuhuset är det mörkt, regnigt och allmänt dött. Gillis tar bilen hem. Hon gasar lite väl mycket sista biten hem för att så fort som möjlligt få upp allt det nyköpta. Som ni förstår springer hon runt i huset och fixar med allt. När allt tillslut är klart är hon utmattad.

Lördagen då...En del av er kan ha listat ut anledningen till Gillis sena uppvakning på söndagen? Kvällen hos Maria innebar en hel del festligheter, och klockan blev sen när Gillis tillslut kom hem. Hon värmde lite tacosrester och åt som nattamat och somnade som en sten. Så kan det gå ibland.

Nya tag förstås, säger Gillis. Måndag innebär alltid nya tag. Den här veckan lovar Gillis er allt från vinterinredning och Julklappstips. Jovisst, här ska du vara ute i tid! Hon ska även börja smygkoka lite recept på julgodis. Givetvis för att utse de allra bästa för er att baka till advent.

En dag med vilda djur som tema


Träningsvärk på fredagar är inte vad Gillis brukar ha. Men igår dansade hon för hela sitt hjärta. Trummorna, musiken, svetten och den söta dansinstruktören. Gillis vet inte om det än, men hennes hjärta bankar tonårsaktigt när hon kliver in i danslokalen. Det är inget seriöst bankande, men i alla fall ett litet pirr inombords.

Imorse stod en älg på Gillis tomt. Den hade inga horn, så Gillis antog att det var en hona. Med komunens hemlånade kamera fotade hon det mäktiga djuret. Ibland tänker Gillis att hon också är ett djur. Hon kliver ut i sin trädgård och äter fån äppleträdet med munnen. Stora saftiga bett. Hon äter hela äpplen med kvist och kärnhus. Hon tuggar extra hårt också, så att det låter som när djur äter äpplen. Det låter faktiskt ganska speciellt.
NEJ! Nu sitter Sebastian och hittar på dumheter! Gillis har aldrig agerat djur i sin egen trädgård. Men Sebastian är lite avundsjuk på allt Gillis får se och vara med om.

Imorgon ska vår mamma hem till Maria. Tågkompisen om ni minns henne. De ska dricka lite vin tillsammans med ett par av Marias vänner. Gillis har inte alls svårt för att komma in i en ny gemenskap. Hon har alltid något intressant att säga. Däremot kan hon ibland glömma av att lyssna när andra berättar något. Hon övar på att bättra på den sidan.

Ikväll blir det TV och myskväll. Sonen är ute och ränner, och då passar Gillis på att njuta lite. Kanske blir det en film. Pretty woman eller Bridget Jones. Det är inget beslut hon tar just nu. Hon ska ta svängen förbi systemet och köpa ett gott vin. Det blir den där gula boxen med ett vildsvin på. Hon kommer inte ihåg vad det heter, men rekommenderar det till alla som gillar ett fruktigt vin. hon kom att tänka på just det vinet tack vare älgen imorse. Dagens tips med andra ord. vildsvinsvinet alltså.


Prinsessan Gillis



Sådär ja! Torsdag idag. Måndag, Tisdag, Onsdag, Fiskdag, Fredag. Det är veckodagarnas gång. Inte bara är det så att Gillis oftast lagar fisk på torsdagar! Hon ska även på afrikansk dans! En utomordentlig dag helt enkelt. en dag full av utropstecken!
Igår lovade Gillis som bekant att dela lite sytips med alla läsare, men lyckades inte hålla detta. Internet vände ryggen åt och hade bättre saker för sig än att fungera på Gillis dator. Som tur är var internet på plats igen när Gillis vaknade.


Kvällen igår blev precis lagom sen. Gillis sydde fram tills sena rapport, och började efter det att plocka ihop så smått. Det rimmar. Gillis är på ett sådant humör idag. Hon rimmar av glädje. Den afrikanska dansen är en stor anledning till att Gillis hjärta pumpar så hårt. Dansläraren är nämligen jättesöt!

Tillbaka till nål och tråd. Gillis har ett simpelt knep när hon syr. Det är att inte använda en symaskin. Tro det eller ej, men Gillis syr allting med en enkel nål och en enkel tråd. Hon köpte en symaskin från Asien en gång, men den visade sig inte ha någon talang, utan mest en jävla massa knappar.

Undrar ni vad Gillis sydde igår? Hon gjorde en duk av ett par gamla vintergardiner. Med en tillbakadragen trådfärg blev de mörklila gardinerna jättesnygga som duk.


Idag ska Gillis som sagt bottna med en fiskrätt. Det blir en benrik fisk. Gillis tycker nämligen om att peta med maten hon äter. Hon är inte typen som kastar i sig mat.


Sebastian erkänner att han aldrig ätit sushi. Det är därför han aldrig dejtat en asiatisk flicka. Han fruktar att hamna på ett sushiställe. Givetvis finns en risk att han hamnar där tillslut ändå, men hans nuvarande flickvän har aldrig visat tecken på att uppskatta rå fisk. Hon är underbar.


Gillis tar på sig en röd klänning inför dansen ikväll. Hon har läst att män dras till kvinnor i röd klänning. Alla minns väl vad prinsessan hade på sig 2002? Det blir givetvis inte en lika ståtlig klänning, men Gillis låter sig inspireras av färgen.

Dagens lilla anekdot avslöjar att Prinsessan Madeleines röda klänning är egendesignad.




Gröt vs. Yoggi


Raska ben denna onsdagsmorgon! Gillis kokar gröt till frukost. En stadig frukost mitt i veckan. Idag får hennes tågkompis Maria klara sig själv. Gillis jobbar bara halvdag och njuter därför hemma i lugn och nu på morgonen.
Gillis älskar ordet gröt. Det är så fylligt och härligt. Som en stor god smet där alla bara kan hoppa in och ta för sig. Hennes favorit är mannagrynsgröt. Hon minns att hon som liten la en klick smör i mitten av gröttallriken, men att hon på äldre dagar slutat med det. Tråkigt egentligen. Alla hälsotips om vad som ska ätas och inte, har omevetet fått Gillis att sluta.
 Hon bestämmer sig för att lägga på en rejäl klick idag! För att hedra sin obekymrade barndom och samtidigt vara lite nostalgisk.

Att äta frukost är inget som intresserar Sebastian. Han tycker inte om den måltiden alls. Han vaknar ofta helt torr i munnen och klunkar lite vatten. Munnen är givetvis fortfarande helt känslolös, och att stoppa in något i den kommer inte på tanke. Sebastian tycker allt smakar torrt bröd på morgonen. Även filmjölk smakar torrt bröd. Det enda han möjligtvis skulle hälla i sig är Yoggi Yangster. Det tycker han smakar jättegott. En yoghurt som smakar väldigt mycket smaktillsats. Det är gott!
 Han vill därför ge dagens tips till alla mammor som har svårt att få i sina barn frukost. Yoggi Yangster som sagt. Finns på ica för ca 17 kronor.

Nu ska Gillis kliva ur morgonrocken för att ta sig till jobbet. Ikväll ska hon sy, och bjuder självklart på de bästa knepen!

Godnatt rekordläsare!


Nu precis innan Gillis skulle gå till sängs tittade hon över sin statistik. Idag visade det sig vara ett nytt besöksrekord! Hon insåg också att antalet fasta läsare stiger med 1st/dag. Gillis ser det som en bra och stadig utveckling. Hon har faktiskt halva livet kvar att leva!

Hon glömde ett par rätter på den tidigare matlistan idag. Det var egentligen det hon ville få gjort med det här inlägget. Sådär i all hast innan hon skulle krypa ner i sängen. Här:

Raggmunk
Rotmos

Sådär.

Som en liten bonus kan alla kära läsare få reda på att Gillis favoritblomma är Liljekonvalj.



Tisdagslista och tisdagsvin

Sen hemkomst idag... Efter den långa dagen med all långtråkig information fick ett par kollegor med Gillis ut på en bit mat med tillhörande vin. Absolut jättelugnt, och inget alls mer än så!
Det pratades amerikanskt val, powerwalk och det nya TV-programet om skolmaten i Sverige. Och så pratades det jobb förstås. Trots alla försök att byta ämnen. "Nej hörrni! nu äter vi en trevlig middag här. Då ska vi inte sitta här och prata jobb!". Men givetvis faller man dit ändå.

Det finns inget nytt om Jerry att berätta om än. Gillis får hem lite papper innan månadens slut. Hon känner sig ganska nöjd med beslutet trots allt. Allt hon behövde var lite bekräftelser av vänner. Lite klapp på ryggen.

Sebastian tycker bra om djur. Inte alla djur, men de flesta. Hästar, björnar och myrslokar. Det är nog favoriterna. Att Gillis är pandafadder spelar inte Sebastian någon roll alls. Han blir inte avis på husdjur som är bosatta på andra sidan jorden. Han önskar sig en giraff i miniatyr. En knähög ungefär. Det är vad han önskar mest av allt. Fred på jorden är inte så noga.

Påbörjad lista av skolmat som långsamt dött/dör ut:

 Minestronesoppa
 Ärtsoppa
 Dillkött
 Köttfärslimpa (köttgrotta)
 Risgrynsgröt
 Höns och currysås
 Makrill

Mamma åt en panda



Idag ringde en telefonförsäljare till Gillis. Hon avskyr när säljare ringer och stör henne. I vanliga fall brukar hon bara berätta att hon inte är intresserad, och sedan lägga på luren. Men idag fick försäljaren in foten och fångade Gillis intresse.
Hon har alltså, tro det eller ej, blivit fadder åt en panda.

Det var en ung kille som ringde från en organisation som Gillis redan glömt namnet på. Denna välgörande handling kommer att kosta Gillis 150 kronor i månaden. Varje månad får hon hem en bild på pandan, samt ett kortare stycke text om hur det går för pandan. Gillis har valt att kalla den för Jerry.

Imorgon är det personalmöte på jobbet. Det är alltid samma sak när kommunen har personalmöten. Det är "feel-good-aktiviteter" blandat med information om livräddning och PIM-utbildningar. Imorgon ska de alla träffas på det lokala badhuset för att börja informationsdagen med lite morgonsimning. Gillis gillar att simma på morgonen.
 Hon har även planerat att lägga fram ett förslag om det årliga julbordet. Hon har nämligen hittat ett jättebra ställe där maten både är billig och god. Givetvis avslöjar hon ingenting för er läsare, då ni kanske snor hennes idé. Har hon tur får hon ta fullt ansvar i festkommitén.

Nu ska bikinin rotas fram ur den sommaranpassade delen av garderoben. Sedan blir det kvällsamt. Gillis håller på att blanda till en egen müslimix. Det slutgiltliga reslutatet förväntas vara färdigt i slutet av veckan. Kanske på torsdag efter den afrikanska dansen.



Redogörelse för helgen. Inlägget fick skrivas om eftersom jag råkade klicka bort den första (bättre) versionen.


Helgen är över. Gillis har kämpat hela morgonen med en rödvinsfläck på finduken. Som tur ät tipsade en väninna om en jättebra spray som tar bort svåra fläckar. Den finns på www.rajt.se och går även att köpa i en del affärer. Nu pustar Gillis alltså ut och vinfläcken är borta.

Maten smakade gott, tjejerna hade lite roligt och Gillis briljerade på singstar. Hon sjunger egentligen inget vidare, men hennes energi till "I will survive" väger upp de falska tonerna. Gillis har fått singstar i present. Hon tycker det är en jätterolig festaktivitet som passar alla.
 Lördagen spenderade Gillis hemma i huset. Hon hade en stor påse godis redo för alla utklädda barn. Själv var hon utklädd till spöke. Jovisst, ett lakan med hål för ögonen. Kort och gott. Inget mer än så. Det är en princip Gillis har nämligen. Hon är rädd att "spöke" är en utklädnad som håller på att rinna ut i sanden. Monster av olika slag verkar vara ersättaren. Gummimasker som det oftast bildas kondens i.

Sebastian är inte direkt bitter av sig. Men han håller dörren låst och kopplar ur ringklockan. Han vill helt enkelt ha påsen med godis för sig själv. Som trogna läsare vet är det så Sebastian tränar. Att äta sig fruktansvärt mätt och sedan ligga på golvet. Det är utmattande. 
 Det finns ett par saker Sebastian är tveksam till när det pratas Halloween. Det här med att klä ut sig som exempel. Han är kräsen ska ni veta! Antingen är det uttjatat, misslyckat eller överseriöst. Någon sprayar håret svart, lägger dit spindelnät med tillhörande spindel och drar på sig hatt, lösnäsa med vårta och ett par nätstrumpor. Jo, så är det visst. När någon klär ut sig till häxa ska nätstrumporna på. Sebastian förstår inte varför. Polska fnask har nätstrumpor. Det är visserligen lite läskigt. Han orkar inte fundera mer över det, utan sammafattar inlägget med en lista. Och ja, han tog över det här inlägget. Gillis laddar batterierna.

Lista över tama saker att ha på sig vid maskerad:

1. Pirat - Randig tröja, lapp för ögat och en plastsabel från den lokala leksaksaffären. Killar försöker ofta se ut som Johnny Depp i hopp om att få tjejer. Pirat är fruktansvärt tråkigt att klä ut sig till.

2. Indian - Fjädrar i håret, två stycken flätor och en kort brun klänning. Fantasilöst. Man blir en i mängden. Visserligen finns det risk för fylleraggande killar som spanat in den korta klänningen. Tjohoo.

3. Killar som sminkar sig som tjejer - Ofta en sista-minuten-lösning. "Vafan! Jag har inget att klä ut mig med". Helt bedrövligt är det i alla fall. Om det inte finns en tjej med på förfesten. Sminket tvättas bort senare på kvällen. Det är mest ett knep för att bli snyggast på festen, medan alla andra fortfarande går runt i fula maskeradkläder.

4. Häxa - Som sagt, spindelnät i håret, lösnäsa och nätstrumpor. Håret ser alltid ut som bomull och nätstrumporna är ett frågetecken. Medan Sebastian skriver det här får han en känsla av att häxor ska vara lite sexiga. Det ligger i luften på något sätt. Men så dyker vårtan på näsan upp och hela grejen känns förvirrande.

5. Spöke - Klassikern som nästan ingen längre går utklädd som. Vitt lakan med hål för ögonen håller helt enkelt inte måttet i dagens samhälle. Det finns för många monstermasker och annan skit. Sebastian gillar dock det simpla över utklädnaden. 

"Imorgon är det måndag. Då tar vi nya tag." 

Det var Gillis sista ord till mig den här kvällen. Godnatt. 

RSS 2.0