Gillis tröttnar på livet

I helgen sökte Gillis till Idol. Hon funderade länge hemma under fredagen vqare sig hon skulle våga sig dit eller inte. Gillis inser att hon verkligen inte är idolmaterial, men tänkte att "man lever bara en gång", och åkte för att få bekräftelse på sin sångförmåga.

Det gick sådär känner Gillis nu i efterhand. Juryn sa att hon var för gammal, hade smaklös klädstil och borde återgå till något hon är bra på egentligen.
 Det gjorde Gillis. Hon åkte till jobbet och började klicka med musen på datan. Hon kände bara total meninglöshet. Det behövdes något nytt i hennes liv! Hon bestämde därför att det var dags att söka nytt jobb.

Sebastian har redan jobb. Men inte i sommar. Då ska han leva livet. Dricka öl och sitta ute halva nätterna med sin gitarr och sina vänner. Det kommer bli som på film.

En annan film som utspelar sig på sommaren är Göta kanal. Både 1 och 2. Det är inga bra filmer egentligen, men har sin charm på något vis. Gillis tycker inte någonting har charm just nu. Hon behöver sadla om!

Den som lever får se helt enkelt. Men hon hoppas på nytt jobb nu snarast. Hon kan tänka sig nästan vad som helst.


Kanske kan Gillis rädda katter i träd?

Betydelselös gylf

Gillis vaknar en mogon med kläderna på. Hon har somnat på soffan. Glasögonen hänger på sne, och Liza Marklunds deckare ligger nedanför på golvet. Smaken i munnen är obehaglig. Smakar som gammal människa på ett väldigt speciellt sätt. Hon tar sig ett glas vatten. Gurglar och spottar ut. Sedan dricker hon ett par klunkar och tänker på betydelselösa ting.

Sebstian tänker på att glömma knäppa gylfen. Det kan ju hända ibland att den åker ner av sig självt, men oftast har man glömt att knäppa den.
Det mest naturliga sätten att påpeka öppna gylfar på är antingen "Du, jag tror du glömt knäppa gylfen", eller den mer skämtsamma "Har du varit på tjejkalas?". Eller killkalas. Det beror på.
Om man funderar över den frågan finnar man i vuxen ålder den dolda sexhumorn. Som i att en kille varit på tjejkalas och tagit fram penis under tiden. Men när Sebastian var liten sprang han runt på dagis och sa det för fullt. Inte visste han vad det betydde, men roligt var det. Och det tycker barn fortfarande. Och om Sebastian i vuxen ålder funderar varför barn finner det roligt hittar han inget svar. Sebastian vill veta.

Gillis går nu in i köket för att förbereda en paj. Med bär.

Chokladsnibb

Oj herrjösses! Nu har Sebastian helt och hållet struntat i att skriva om Gillis. En hel vecka har passerat utan att ni fått veta någonting om Gillis.

Till att börja med har Gillis gått och blivit arbetslös. hon fördriver dagarna i det blivande trädgårdslandet. Där odlas sallad, rädisa, sockerärt och morot. Det är härligt att odla tycker Gillis. Ett trädgårdsland lockar även en del spännande djur till trädgården. Rådjur, fåglar, sniglar och kanske även älgar!

Sebastian har ridit på älg en gång. Skyhög med stora horn bar den runt på Sebastian vid den lokala fotbollsplanen. Det var en tamälg från cirkus.
 Gillis har bara ridit åsna. Det gick inte vidare fort och Gillis uppskattade inte alls åsneturen. "Skitåsna", muttrade hon efteråt.

De senaste dagarna har Gillis beklagat sig över hennes dassiga öronsnibbar. När något är dassigt betyder det att föremålet i fråga börjar bli lite slitet, hängigt och allmänt tråkigt. Som ung hade Gillis spänstiga snibbar som studsade tillbaka om hon smätte dem.

Sebastian gillar öronsnibbar. De är fascinerande kroppsdelar som utmärker sig från andra utväxter, såsom tår, fingrar, penisar och utåtnavlar. Öronsnibbar skulle gå att doppa i choklad under Jul, precis som med marsipan, men det skulle bli obekvämt för svenskarna att slicka choklad från varandras öron. Nej, det går förstås inte. Bryta traditioner med nytänkande är inte alls populärt i Sverige.

Gillistips en helt vanlig måndag



Dagens gillistips:

Låt det luriga marsvädret bli till din fördel. Boka in träffar med avlägsna vänner du egentligen inte vill träffa. Bestäm er för att göra något som kräver ett bra utomhusväder. När det senare regnar måste ni ställa in träffen, men ändå räknas tanken och er avslägsne vän känner sig tillfredställd av din omtanke. Avlägsna vänner är nämligen bra att ha i bakfickan, men är väldigt tråkiga att träffa regelbundet.


Utöver det tipsar Gillis om bullar. 2009 är vanlijbullens år. Glöm de gamla kanellängderna och baka istället med överdrivet mycket smör och vaniljsocker. Inte nytt, men ändå fräscht. Vårens absolut bästa tips om ni ska bjuda vänner på fika. Baka också gärna tillsammans med era vänner. Ett stadigt bullbak kan resultera i förbättrad vänskap.


Action



Inatt sköt Gillis granne med ett gevär. Han klev ut mitt i natten och började skjuta. Gillis tvekade inte, utan gick in och hämtade sonens luftgevär. "Ska han så ska jag", resonerade Gillis och avlossade ett par skott mot grannens hus. Givetvis sköt inte grannen mot Gillis. Men Gillis själv tyckte det behövdes en tydlig markering när ens grannar skjuter med gevär mitt i natten.

Sebastian har börjat få hår på ryggen. Det växer ut långa svarta krullhår. Det är jätteäckligt tycker Sebastians flickvän. Hon brukar raka Sebastian ibland. Det är nämligen svårt att komma åt på ryggen. Nu när han tänker efter har han faktiskt riktigt mycket hår på ryggen. Den täcker en yta som motsvarar den havet täcker på jorden. Det är nästan som en riktigt matta. 
 Rygghårsmattan blir ofta väldigt svettig under sommaren, och lyser igenom tunna vita sommarlinnen.
Det ser ut som Sebastian har skottsäker väst på sig.

Han kan bli skjuten i ryggen utan att ens märka det! Så mycket hår har han där.

Tur är väl det kan man tänka. Men så gillar inte Sebastian att tänka. Han tar turen för givet och blir besviken om han inte kan räkna med den.
 Gillis har aldrig tur. Hon är bara född väldigt företagsam och ser till att få vad hon vill ha. 

Grannen köper kattm

Gillis har börjat föra loggbok över hennes utveckling av grannalysen. Sebastian citerar Gillis texter:

"I dagar har grannen varit hemma, utan att någon gång lämnat huset. Han synes ute på sin balkong under oregelbundna tider, och inhalerar ca 10 cancerpinnar om dagen. Han verkar äga en katt som han tidigt varje morgon matar med Euroshoppers kattmat. Stackars katt.
 Igår kväll lyckades jag närma mig baksidan av huset, under tiden som grannen stod på balkongen (på framsidan av huset) och rökte. Genom tjuvtittandet i fönstren fann jag att min granne tycker mycket om uppstoppade djur, har en öppenspis och en stor samling CD-skivor."

Detta stycke var alltså det senaste i Gillis loggbok. Hon ska givetvis snoka vidare. Nästa steg är att hitta grannens namn på Eniro.

Ang. Kattmat från Euroshopper:

               Vs.  

Euroshopper - Fast potatis                               Eldorado - Grötris

Kattmat från Euroshopper tyder förstås på viss snålhet. Eller möjligtvis en försmak för övertydlig produktförklarning. Både Euroshopper och Eldorado för något som liknar ett krig i att förklara produkter simpelt och med smaklös design.


Något Euroshopper gör som Sebastian saknar i svenska affärer är öl från Euroshopper. Det borde dyka upp snarast, och annars tänker Sebastian kontakta Owe Krook (ägare av ICA i Lerum) för ännu ett förslagssamtal. Sebastian har genom åren samtalat med Owe per telefon ett antal gånger. Han är hyvens.


RSS 2.0