Nakenrökare och råttor

Det nya huset är helt värdelöst. Där finns råttor (avbockat i boken) och en massa vatten på golvet. Men Gillis tänker positivt. "Bohemiskt".
 Sebastian trivs bra i smuts ibland. Det kan vara härligt om han själv är smutsig. Är han däremot ren tycker han bäst om att allt runt honom också är rent. Annars blir han smutsig så fort igen.

Gillis har en jättekonstig granne som röker naken på balkongen. Ett par gånger om dagen, oavsett väder, kliver han ut naken och röker. Det konstiga är att han ständigt verkar vara hemma. Han måste jobba med någon sorts jour tänker Gillis och Sebastian. Att han skulle jobba jour förklarar givetvis inte hans nakna rökstunder.



Igår kväll satt Gillis och Sebastian uppe och planerade att tjuvtitta in i grannes fönster. Det känns viktigt att analysera denna mystiska granne. Är han en helt vanlig man som tycker om att vara ett med naturen? Eller är han en blottare som inte får jobb på grund av alla sexuella ofredanden i polisregistret?

Gillis och Sebastian smyger över ikväll. Skulle bloggandet efter detta upphöra - var vänlig kontakta polisen.

Det läcker in genom taket. Vattnet droppar ner i en spann på golvet. Precis som i en gammal film. Gillis är bekymrad över hålet i taket. Eller, hur ska hon förklara sig? Det är inget riktigt hål, utan mer en ständigt hängande droppe från ena takbjälken. Den droppar ner, och ersätts lika fort med en ny. Sådär håller det på.

Sebastian minns att han någon gång hört talas om en tortyrmetod i Asien där man lät offret ligga med ständigt droppande vatten emot pannan. Samma ställe i flera dagar, veckor...ja, vem vet, kanske år!? Tillslut gröpte vattnet ut ett hål i huvudet osv. Hemsk historia det där. Kanske bara en myt, men Sebastian gillar fanatsin hos människor från Asien och vill därför tro att det hela är sant.

Imorgon kommer en arbetare av något slag för att titta till läckan. Gillis funderade först på att vara hemma för att kanske kunna få en liten gratiddejt med arbetaren, men ändrade sig senare. Byggare har snus under läppen och spik i mungipan. Det gillar inte Gillis. Rent och välvårdat ska det vara.

Tänk om arbetaren skulle se ut som denna man? Ingen hit tycker Gillis. Knappt en halv i betyg.


Det är antagligen ingen äkta slipsten på bilden

En gång när Gillis seglade fick hon bommen i huvudet. Den som svänger runt i roliga filmer där människor råkar ducka utan att veta om det. Ja, precis den bommen. Det var inte lika underhållande när det hände Gillis. Hon fick den rakt i huvudet. Shhmack!

 Ett par dagar senare vaknade hon på sjukhus med ett bandage runt huvudet. Man ser faktiskt ganska dum ut i bandage runt huvudet tycker Sebastian. Speciellt om bandaget är virat åt fel håll. Alltså runt hakan och upp på ovansidan av huvudet. Det bidrar till härligt bulliga kinder. Hade inte Lina (emil i lönneberga) det under hennes tandvärk? Sebastian har även för sig att vissa människor i turbanliknande huvudbonader har något liknande lindat runt sig.


Det här är inte den äkta Lina. Men ni förstår poängen.

Andra skador som är roliga att titta på är brutna näsor, näsblod och ögoninflammation.

Sebastian tänker på olika dräkter, anpassade till olika sporter. Han funderar över att skriva ett alldeles eget inlägg om detta fenomen. Brottarlinnen, höjdhoppsshorts och långfärdsskridskodräkt. Det finns en del att bita i.


Sebastian har vaknat till liv

Nu må det vara slut på månadens bloggdepression! Sebastian är tillbaka i en ny mental hälsa, och Gillis lever självklart lika livligt som alltid. Så vad har ni missat senaste tiden. Vi sammanfattar med en lista:

  • Gillis har sett en oxe.
  • Gillis har dumpat sitt ragg (han som bara fick en trea i betyg).
  • Släkten har haft kalas. Gillis blev lite berusad och skrattade högt åt sina egna skämt (det gör Sebastians mamma både nykter och påverkad).
  • Gillis bröt arm med en främmande kvinna på krogen. Hon förlorade.
  • Gillis har fått springmask.
  • Sebastian ljög angående punkten ovanför.
  • Gillis blev dålig i magen efter ett besök på den lokala kinarestaurangen.
Nu när vi fått detta sammanfattat kan ni luta er tillbaka och invänta de ständigt imponerande berättelserna om Gillis och alla hennes tankar.

Skrivkramp

Sebastian har helt enkelt skrivkramp. Han behöver en liten paus (som han visserligen redan påbörjat). Den blir inte långvarig, men titta in med jämna mellanrum, och finns där ett nytt inlägg är bloggen igång igen. Vi pratar max om ett par dagar här.

Kram alla.

Badrumsångest

I dagarna har det varit fullt upp. Gillis har nämligen flyttat. Kartonger med porslin, hyra flyttbil på Statoil och äta flyttmat. Kanske kan det tyckas konstigt att Sebastian inte skrivit något om att Gillis skulle flytta. Lite som att det inte var viktigt. Det tycker Sebastian inte att det var. Vem skulle vilja veta hur det går till när Gillis flyttar? Det är precis som när alla andra flyttar.

När Gillis var liten flyttade hennes familj ett par gånger. Hon är van vid rörelse och stabileserar sig väldigt långsamt. Det gör hon bara så att hon ska kunna ostabilesera sig fort igen. Sebastian tänkte skriva instabilisera först. Det är ett helt annat ord. Och att instabilisera sig själv verkar väldigt korkat.

I helgen kom Gillis på sin son när han onanerade. Det var väldigt pinsamt, och Gillis är inte säker på om sonen insåg att han blev påkommen. Han hade glömt låsa, och Gillis klev in när han stod i duschen. Fast han stod inte upp, utan satt ner på golvet. Det  var väldigt uppenbart vad som pågick där inne. Gillis gick ut och stängde tyst dörren.
 
Efter detta har badrummet blivit mer smutsigt på något vis. Tur då att familjen flyttar vidare. Gillis har bestämt att sonen ska få sitt eget badrum. Där inne kan han få göra vad han vill.

Fest

Ikväll är det lite fest. Gillis har varit på Gina och köpt en trivsam tröja att ha på sig. Till det har hon köpt ett par blåa byxor. Lite som chinos, fast lite mer ihopsydda nedtill. Som en mudd kan man säga.

 Sebastian tycker byxorna är ganska snygga på Gillis. Han anser dock att änden på byxbenet kunde slutat som vanliga byxben brukar sluta.


Det finns massor av vin. Gillis vill tipsa om ett vitt vin som heter Gräsö. Det är riktigt gott och finns till ett helt rimligt pris på systembolaget. Pastasalladen är klar och kycklingkluborna ligger och tinar. Ballonger är inköpta och det finns salta pinnar i skåpet.



Fem saker  vuxna gör på fest:

1. Pappadansen - Under berusning ska papporna alltid dansa. Ena foten baktill, platt på golvet, andra foten lite framför med bara hälen i golvet. Rumpan ut och sväng med armarna. Händerna hålls knutna med tummen uppstickandes.

2. Mammafniss - Rosenröd i ansiktet och rödvninsfärgade tänder. Under dessa "fniss" kan många helt extrema skratt urskiljas.

3. Pappa pratar allvar med sonen - "Du Sebban! öh! kom å sätt däj här nu lite va...så ska vi prata du och jag..du vet hur morsan e va?" osv.

4. Sånghäften.

5. Mamma hävdar att hon inte alls är full. Hon har bara lite roligt.


Det börjar vankas tanter bannemej!

Till helgen planerar Gillis att ha en liten fest. Det blir inget storartat, utan en ganska lagom fredagsfest. Gillis ska bjuda på pastasallad (det är så himla lätt att göra), kycklingklubbor och bröd bakat med soltorkade tomater.
Sebastian anser denna mat vara extremt uttjatad. Pastasalladen har stormat in över Sverige under 2000-talet och bara knockat allt motstånd. Vad hände med bakpotatis? Det är en höjdare att bjuda på. Bara att slå in de stora knölarna i folie och stoppa dem i ugnen. Sedan är det klart. Aja, nu är det trots allt Gillis fest och inte Sebastians.
(dagens Sebastiantips: Mer bakpotatis åt kalasande svenskar)



Äkta Gula blend-rökare trivs inte alls med de nya stora paketen. Små paket ska det vara. Men det finns inte längre. Tyvärr.

Lekar som Gillis planerat är bl.a. den där leken med ballonger man ska klämma mellan varandra. Den ena står med rumpan emot sin lekpartners skrev, varpå den som står bakom kamraten ska försöka få ballongen att explodera genom att trycka sig hårt emot rumpan framför.
 Alla kommer skratta högt med sina vinrödsfärgade tänder. Efter det får den som röker bjuda alla som rökte förr i tiden på cigg. Gula blend, Level eller annan billig ciggvariant. Blend är inte billigt, men passar bra ihop med människor födda under 60-talet.

Vi får se hur planeringen fortlöper.

Sebastian kanske skriver lite egna tankar om tidigt 90-tal ikväll. Om just mammor som dricker vid sanlådan och röker Gula blend i litet paket. Titta in innan läggdags för lite kvällslektyr.

Tankegång för datafixare

Att arbeta med datorer innebär en hel del tänkande. Gillis brukar konversera med sig själv inuti huvudet. Många som sysslar med datateknik mumlar också lite medan det arbetar. Det gör Gillis också ibland. Mumlar vad hon tänker. Framförallt är män helt överlägnsa på att prata högt medan de arbetar. Spelar ingen roll om det är bilen som ska fixas, eller om kanalerna på TV'n ska ställas in. Män tänker högt. Det är lite grottmänniska över den egenskapen. Men som sagt så tänker även kvinnor högt. Inte lika mycket som män, men ändå ganska mycket.

Tankegång för Gillis under arbete:

"Ska vi se, röd sladd där. Stoppa in den i rött hål där. Ja, den passar ju. Jaha. Nudå, nu kanske det fungerar. Ska bara öpnna den ja. Klick, klick. Ja, öppna mapp. Sådär...Vart ligger den nu då? T, t, t, t, t, t, t, t, t teknisk support...DÄR!  Så...ska vi se. Öppna den ja. Sytemfil saknas...jaha? Vart har den tagit vägen då? Klick klick på den...öppna den. Öh, ska vi se vart den kan gömma sig...Kanske där...nähä. Det var ju inte så bra nej. Då får vi öppna kontrollpanelen. K, k, k kontrollpanelen. Klick klick på den. Så ska vi se...Vart har vi den nu då? där ja...får vi se vad som händer när jag öppnar den. Mmm, egenskaper kanske...Avancerat. Nähä, där stod ju inget vettigt. Inaktivera den kanske...Klick klick i den rutan. Inaktivera ja. Verkställ och okej. Nu så...går vi tillbaka dit och försöker igen. Öppna mappen, tekninsk support, öppna ja...systemfil saknas igen. Jaha okej. då provar vi starta om...Eller vad hände nu? Hängde det sig? Nähä, nu verkar den tänka lite ja... aja, får vänta en sekund....
 Nej, verkar hängt sig ja. Högerklicka. Nej, det går inte. Ctrl-delete. Nej, går inte. Eller vänta..Kommer det eller? Åh, vad segt det går nu. Nej, då tar vi knappen istället. Hålla inne ett par sekunder...Sådär. Nu slocknade det. Bra. Startar vi igång igen. Hinner nog gå på lite kaffe medan den startar. Ja, kaffe får det bli."

Förförd av Gillis

Gillis har träffat en man.
 Sebastian har tidigare berättat att Gillis på dejt. Nu har den tiden glidigt förbi och Gillis har dejtat, festat och sovit över tillsammans med mannen. Han är lite äldre än Gillis och ser ut att ha mycket pengar. Och så har han snyggt dressmanstubb. Gillis är inte säker på om han är rik eller inte. Men han är äldre, har snygga kläder och bjöd på lyxig restaurang.

Han heter Lars. Men hans vänner kallar honom Larsa. Det låter mycket trevligare  - förklarade Lars. Sedan bjöd han på en drink innan maten kom till bodet. Gillis nästan svepte sin. Hon tycker inte om dejter. I alla fall inte inledningsfasen. Det är stelt och krystat. Lite alkohol släpper lös superkraften i dejting-Gillis.
 Sebastian tror Lars är chef någonstans. En riktig feel good-chef, som i team building-anda låter sina anställda kalla honom Larsa. Det skapar en sorts jämställdhet. Larsa blir en med alla medelavlönade. Nu skrev Sebastian två stycken ord där han använde bindestreck. Det tycker han inte om att göra. Han skriver hellre ihop orden, men valde nu att inte göra det. Det skapade en viss rytm att använda bindestreck tyckte han.

Efter maten for de hem till Gillis, vars son inte var hemma, och tog en öl. Efter det förförde Gillis sitt nya kap. Hon slet av honom kläderna och fick det överstökat. Han fick en trea i betyg. En trea av fem möjliga.
 Han åkte hem på morgonen efter att ha tagit Gillis nummer. De skulle kanske ses igen. Gillis tänker att hon kan förföra honom en gång till. Bara för att se om han kan höja medeltrean till en helt godkänd fyra. Då, men bara då, pratar vi om en tredje dejt. Det är så Gillis ser det framför sig. Höjer han inte sin medeltrea får han allt kompensera med lite pengar och lyx. Och det tackar Gillis inte nej till.



Larsa har inte lika håriga armar som den här mannen. Med skägget är väldigt likt Larsas. En trea i betyg. Pfft.

Bloggnytt

Som alla ni läsare vet har Gillis liv hamnat lite i skymundan. Det skrivs inte så mycket inlägg, och mysteriet kring Gillis frånvaro växer sig allt större. Kanske har Gillis varit på dejt och legat i sin älskares säng hela helgen? Bara Sebastian vet.

Det har planerats en hel del den här helgen. Sebastian har klurat på den röda tråden i Gillis liv. Vart slutar allt? Ja, inte här och inte nu. Det är något som är säkert. Men Sebastian känner en viss begränsning i sitt skrivande. Han får lägga band på all fantasi för att forma allt som kommer ut, så att det blir Gillisanpassat. Därför har han nu bestämt sig för att starta ännu en blogg. Det innebär att Sebastian kommer spendera sin skrivenergi på två saker. Det blir mindre Gillis än innan - eller kanske mer - det är svårt att veta. Det kommer föhoppningsvis bli ett inlägg om dagen i alla fall. Senaste veckorna har Sebastian skrivit nästan tre stycken om dagen. Men Gillis är hans andra personlighet och kommer aldrig finna ett slut. Det är för evigt.

Vad gäller det nya projektet vill Sebastian inte avslöja för mycket om. Han kan sammanfatta det som ironi, hån och ja...det är svårt att säga. Ett parasitliv. Han kan inte avslöja fullt ut eftersom bloggen inte är född ännu. Han är rädd att någon kommer att stjäla idén. Men det kommer bli storartat. Det är faktiskt så storartat att det kan hamna på löpsedlarna. Sebastian måste faktiskt läsa på lite innan han hugger in med bloggen. Så att den inte är straffbar etc.

Håll i hästen. Mer om Gillis imorgon. Eller ikväll.

puss och kram alla små gullegrisar! Ni är allt fortfarande mina små sötisar! mmm. glöm inte det nu! hejdå. puss och kram. Hejdå gubben. hejdå!

RSS 2.0