Resa iväg en sväng?

Soffpotäten Gillis.

Hon bara ligger ner. Vänder på sig ibland. Vaknar till av att ena armen blivit kall utanför filten. Somnar om. Gillis vårenergi är inte vad den brukar vara. Hon funderar på att köpta lustiga piller av lustiga gubbar, men orkar inte ta tag i idén.
Nej, hon ska boka en resa. Upp, sätta sig vid datorn och boka en resa. Hon ska festa som om hon vore ungdom igen.

Gillis träffade en grekisk man som ung. Kanske finns han kvar någonstans? Hon söker efter resmålet. Kommer Gillis komma iväg? Leta ungdomskärlek och fly från soffan.

Skandallistan

Top 3 - Skandaler Gillis tänker på just nu (utan att rangordna)

1



Preem har helt uppenbart anlitat samma designer som Netto. En ensam kille sitter hemma och får jobb på jobb, öppnar paint i datorn och målar första bästa bild som kommer upp i huvudet. Han dricker med stor sannolikhet folköl samtidigt.
 Det är inte mannen bakom designen som är skandal, utan att företag fortsätter anställa honom och sedan använder sig av skiten han ritar.

2



Gillis tycker mycket om Fille och Freddan. Smarta, unga och företagsamma som de två gossarna är. Så självklart bänkade sig Gillis igår för att spana in det senaste pojkduon producerat - och det var den värsta skiten hon sett på länge.
Gillis vred sig i soffan. hon hade svårt att sitta still. Hon stoppade popcornen i saften som när hon var liten. Hon tittade igenom alla börcker hon hade i bokhyllan. Ja, hon försökte allt för att inte behöva stänga av programmet, eftersom hon kände sig tvungen att ge det en chans. Men så tillslut rann bägarn över. Gillis tittade på filmen med Ben Stiller och Jennifer Aniston istället.

Angående det där med popcornen så var det precis lika kladdigt och slemmigt som Gillis kom ihåg det.


3



Att låten som alla vana sunetittare alltid uppskattat inte spelas mer ofta. För er som inte tittar så noga på Sunes Sommar spelas denna underbara låt på en TV i bakgrunden, då de lite fräckare killarna spelar flipper.
Ett underskattat guldkorn i svensk filmmusik.

Ett rytande och fräsande brev!

Vår medelmamma är besviken. Ja, nästan lite arg. Det har gått en vecka utan svar från Kålmården. Gillis har ju sökt jobb där, för er som inte läst tillräckligt mycket.
 Hon känner sig bortvald. Inte heller vet hon varför. Är hon för gammal? Är hon inte tillräckligt sexig för att synas inne på djurparken? Anställer djurparken hellre män än kvinnor?

Gillis ska skriva ett nytt brev och fråga. Den här gången blir det mer aggresivt. Hon ska minsann visa de djurklappande gubbjävlarna att hon duger precis som hon är!

"Hej djurparksgubbar!

Det är Gillis som skriver igen. Om ni inte minns mig sökte jag ett jobb hos er förra veckan. I min mycket personliga och öppenhjärtliga berättelse om mig själv vek jag ut mig inför er. Jag blottade mig, stod på knä och bad om att ni skulle välja just mig. Men ni slog mig i ansiktet. Ni struntade helt i att ens svara på mitt brev. Det kändes som att ni fiskat upp en stor blöt fisk från en av era bassänger, och örfilat mig helt slemmig och blöt.
 jag känner mig smutsig, bortkastad och helt värdelös.

Bara så att ni vet tänker jag besöka er djurpark och mata alla djur som har en "Mata inte djuret-skylt" utanför. Det känns bara tråkigt att det här skulle behöva gå ut över de oskyldiga djuren.

/Gillis"

Gillis lägger golv

Gillis lägger golv. Hon sliter upp det gamla golvet för att ersätta med ett nytt golv som enkelt går att pussla ihop. Det klickar till och så sitter plankorna fast i varandra.

Sebastian tittar hellre på när någon annan bygger. Han gillar att måla, men när de hårda farliga verktygen kommer fram blir han lätt orolig av sig. Bäst tycker han om Martin Timell i slowmotion. Han är riktigt lustig.
 


Gillis CV/personliga ansökningsbrev


Hej kålmårdens djurpark! 
 
Jag är en ung kvinna i toppform (40+ och fortfarande vältränad). Mina vänner kallar mig för Gillis och jag har nästan själv glömt av mitt riktiga namn.
Tidigare har jag varit dagisfröken, men jobbar numera som någon sorts datatekninker i det stora komunhuset. En gång fick jag en stöt på jobbet, och sedan dess har jag tappat suget på filer och mappar helt och hållet.

Jag har kallat min chef gubbjävel. Jag har dansat afrikansk dans. Jag har deltagit i bordshockey-sm. Jag har räddat skadade djur. Jag har varit fadder åt en panda som senare visade sig vara död. Min son ska snart flytta hemifrån och jag söker halvt desperat efter man.  Ja, som ni förstår åtar jag mig allt. Det finns inget jag inte vågar göra.

Jag är typen av människa som gillar utmaningar. Jag tar mig an alla sorters problem, men vill gärna lösa problem med fart i. Krånglande datorer är ganska ensidigt. Lite som att jobba med sjuka djur, bara att datorer varken är håriga, vilda eller bajsar vid första bästa tillfälle.

Som en fartfylld kvinna i dagens samhälle, söker jag därför jobbet som djurvårdare på er djurpark.

Tack på förhand! /Gillis

P.S Sebastian kommer skicka Gillis ansökan till kolmården. Låt oss tillsammans vänta på svaret!

RSS 2.0