Tjyven - Del 1

En dramatisk natt.

Gillig låg ovetandes i sin säng. Hennes överkast med volang låg på golvet och skräpade. Boken av Stieg Larsson låt på kudden bredvid hennes huvud. Det susade en fågel mellan träden på utsidan. "KRAAAW KRAAW", lät den. Högt som attan.
 En bit ner på gatan smög en bov omkring. Han bar med sig diverse tillhyggen, och skramlade till då en en katt fräste ifrån buskarna.
Inget av detta berörde Gillis som sov mammigt i sin säng. Hon hade ingen aning om vad som skulle hända just den här natten.

När Gillis vaknade dagen efter gick hon ut i köket. Iklädd morgonrock och ett halvrisigt morgonhår gjorde hon en förfärlig upptäckt! På vardagsrummet låg en man i mörka kläder och huva. Han sov som en sten.
En tydlig doft av vin följde hans andetag. Gillis kände på sin box som stod vid telefonen. Tom.

Vad gör en medelmamma med en bov sovandes på köksbordet? Skulle hon väcka honom? Gillis tänkte en sekund. Kanske vore det bäst om hon smög ner i källaren och låtsades som att hon inte var där. Så kunde hon bara vänta ut tjuven liksom...Men vad hade han med hennes vin att göra?
Gillis tog upp sin mobiltelefon för att ringa polisen. Hon slog tveksamt numret... Nej, det var något som lockade henne mer än att tillkala ordningsmakten. Hon ville prata med tjuven på egen hand!

Sagt och gjort. Gillis tog med sig rep ifrån källaren och knöt fast skurken i köksstolen. Sedan tog hon sin elektriska flugsmälla och drämde till över örat på honom.
- ÅH fyy faaaen! stönade mannen.
Gillis stod stirrandes på honom. Han såg inte riktigt ut att begripa händelseförloppet. Vinsmak i munnen, främmande köksbord, ett tjutande öra och en kvinna i morgonrock tvärs över rummet.

(fortsättning följer)

Kan detta vara början på något nytt? Känner Gillis bedragaren? Vem ska betala en ny vinbox?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0